Tänk att få göra verklighet av den där drömmen som du så länge gått och funderat på. Tänk att få en nystart tillsammans med en rad andra kreativa personer. Tänk att få göra detta i fräscha lokaler med riktigt vassa coacher som hela tiden ser till så att du tar dig närmare ditt mål. – Allt det här finns i Piteå! Vi säger välkommen till Go Business.

Go Business har funnits i sin nuvarande form sedan 2008, med lokaler i Acusticum vid Piteå Science Park. Sedan dess har inkubatorn vuxit både vad gäller storlek, bredd, innehåll och plats. Till en början riktade sig verksamheten uteslutande till nya företagare inom de kreativa och kulturella näringarna. Idag ligger fokus på hela tjänstesektorn men man välkomnar alla idéer – såväl kreatörer som ingenjörer. Här finns deltagare i alla åldrar från olika branscher och Go Business har blivit ett välkänt begrepp på många håll i hela regionen.

Vi hjälper personer att leva på sin idé och sin passion. Ett sätt kan vara att starta och driva ett eget företag och den resan kan vi hjälpa till med, berättar Marcus Olsson som arbetar som innovationsledare på Piteå-kontoret.

Go Business arbetar med två koncept dels “Förinkubatorn Hangout” som är till för personer som vill utforska sitt företagande. Här deltar man på inspirationsföreläsningar och fikaträffar både online och offline och får möjlighet att bolla idéer och tankar med en coach och de andra deltagarna. Efter man gått Hangout kan man gå vidare till “Inkubatorprogrammet Go Business” som är till för personer som vill driva ett företag på heltid och är beredd att satsa fullt ut. Här ses man för gemensamma workshops både online och på plats i Luleå, Piteå och Skellefteå. Deltagarna får löpande rådgivning av en personlig coach.

Marcus Olsson uppmanar dig som är intresserad av att utveckla ditt företagande att söka till Go Business ”Hangout”.

För att kunna ta plats antingen i Hangout eller delta i inkubatorprogrammet krävs att man har startat ett företag samt har en idé om man vad man tänker syssla med. Sen är det viktigt att man är villig att både ge och få – att man vill dela med sig av sina utmaningar till andra. Det är där själva Go Business-magin skapas berättar Marcus.

Sedan 2008 har runt 200 entreprenörer tagit chansen och drivit företag med stöd av Go Business Incubator. Av dessa är en stor del fortfarande verksamma som egenföretagare på hel- eller deltid.

Våra deltagare får jobba med förmågan att driva företag samt ta ansvar och kunna samarbeta. De flesta som gått hos oss nämner gemenskapen och nätverket med andra som också vill bygga upp sina idéer som den stora behållningen säger Marcus avslutningsvis.

Läs mer om Go Business här. Den 10 september är det dags för intag till Go Business “Hangout”, ansök här.

Läs också mer om Agnes Gällhagen som driver företaget Cashew Kitchen. Hennes Piteåtillvaro startade på Go Business, du hittar reportaget här.