Vilken gala! Över 400 femteklassare från kommunens skolor samlades i Stora salen på Acusticum för att se när vinnaren i designtävlingen Återvinnaren skulle koras. Och som grädde på moset blev dom överraskade av Micke Holm som bland annat bjöd på sin fantastiska vinnarlåt Writing’s on the wall och en riktigt vacker version av Lady Gaga/Bradley Coopers ”Shallow” i en duett med Pirevabandets sångerska Chatrin Tourda.

Vinsten gick till Norrmalmskolans klass 5D med motiveringen:

”Återvinning handlar om att våra snäll mot vår jord och våra resurser. Den vinnande designen har lyft det i kombination med vikten av att vi människor är snälla mot varandra. Det vinnande bidraget står för stolthet, mångfald och respekt mot både människor, djur och vår natur. Ni är förebilder och vi är stolta över att ert bidrag ska pryda vår sopbil.”

Förutom att de vann hela tävlingen kommer även deras design tryckas upp på en av Pirevas sopbilar så alla i Piteå får ta del av deras fina arbete.

Bild på Återvinnarens samarbetspartners, OhMy, PT Lab, Hej Piteå och Piteå-TidningenAlla bidrag i Pirevas hållbarhetstävling Återvinnaren 2019
Alla bidrag som var med och tävlade i designtävlingen Återvinnaren.Josefin Sjögren och David Öqvist på Pireva är galaklädda
Pirevas VD David Öqvist tillsammans med galans initiativtagare Josefin Sjögren, kommunikatör på Pireva.
Micke Holm bjuder på show tillsammans med Pirevabandet.
Glada vinnare från Norrmalmskolan 5D.  

Visst längtar vi tills vi får se den här härliga designen rulla omkring i stan?!

Text & foton: Zandra Klasson

Mer om Återvinnaren, juryn och arbetet bakom kan du läsa om här!