Nu är vi officiellt invigda!

Äntligen har vi nöjet att få presentera och offentliggöra Hej Piteå – hur kul är inte det?! Det här var ett projekt som tog sin början i våras av PiteEnergi, Sparbanken Nord och Piteå-Tidningen som ville göra något i en gemensam satsning. Som drygt ett halvår senare utmynnade i den här alldeles rykande färska plattform vid namn Hej Piteå.

Med den här sidan vill vi inspirera, lyfta, hylla och tipsa om allt positivt som finns och görs i vår fina stad. Oavsett om du är inbiten Pitebo sedan många generationer, utflyttad, hemvändare, nyanländ, student, besökare eller kompis, så hoppas vi att innehållet väcker intresse och känslor hos dig.

Varför kom den till, kanske ni undrar då?

Jo, såhär är det.. Piteå-Tidningen, PiteEnergi och Sparbanken Nord är tre starka företag i Piteå som tillsammans brinner för Piteå och drivs av att utveckla staden och se den växa. Ur ett långsiktigt perspektiv är det viktigt att Piteå får en ännu positivare bild, som gör att fler väljer att flytta hit, stannar kvar eller flyttar tillbaka. Sedan tidigare har man samarbetat med projektet Framtid Pite där målet varit att skapa Sveriges bästa idrottsrörelse och nu tar företagen nästa steg med projektet Hej Piteå.

Tanken med Hej Piteå är att fylla den med vardagsberättelser om företag eller personer som bor här, har flyttat härifrån, funderar på att flytta tillbaka, eller nyss adressändrat till Piteå. Innehållet kan även vara alltifrån nyheter inom krog, nöje, kultur och trender till härliga personporträtt och tänkta jobbsatsningar. Genom att göra detta tror vi att fler väljer att flytta till Piteå och att tala gott om Piteå, något som gynnar oss alla.

Vilka är vi som skriver här?

Eftersom vi vill att det ska vara en plattform för alla, så försöker vi även inkludera andra personer i innehållet. Det är därför vi bjuder på härliga bilder från andras Instagramflöden och verksamheter och har lite andra samarbetsplaner på gång. Men för att hålla ihop allt så är det vi två, Eva Lestander (till vänster) och Zandra Klasson som håller i trådarna tillsammans med er läsare/följare och olika aktiviteter som görs runtomkring. Vi jobbar till vardags på Piteå-Tidningens innehållsbyrå Lab med alltifrån formgivning, strategier för sociala medier, fotografi och annat kul.

Eva Lestander och Zandra Klasson från Piteå-Tidningens byrå Lab

Tipsa oss gärna!

Vill du se något särskilt innehåll, tipsa om roliga aktiviteter, lediga tjänster, känner någon som vi borde intervjua eller bara vill ha mer av något, så får du mer än gärna höra av dig till oss på hej@hejpitea.se.

Tillsammans med er läsare/följare hoppas vi att det här ska bli en sida som vi alla vill återvända till. Och glöm inte att tagga era egna inlägg med #hejmittpitea för chansen att bli ”regrammade” av oss.

Lämnar er med en liten bildkavalkad från releasen ✨

invigning av Hej Piteå med Sparbanken Nord och Piteå EnergiAnders Ådemo på PiteEnergi

Vi ses i krokarna!