När vi startade plattformen ”Hej Piteå” i september 2018 vågade vi inte drömma om det gensvar vi fått från våra följare. På knappt åtta månader har vi nått den magiska gränsen med 2 500 följare på Facebook och vi kan knappt tro våra ögon när vi läser statistiken. Stort tack till er som valt att följa och tipsa era vänner om Hej Piteås försök att agera vän och vägvisare i Piteå med omnejd.

Varför Hej Piteå?

Det är dags att påminna våra läsare om syftet med ”Hej Piteå” och vilka företag som ligger bakom plattformen. Det är nämligen Piteå-Tidningen, PiteEnergi och Sparbanken Nord som för åtta månader sedan valde att göra gemensam sak – trycka på startknappen och lansera plattformen ”Hej Piteå”. Varför gjorde man det, undrar du kanske? Tillsammans brinner företagen för Piteå och drivs av att utveckla staden och se den växa. Fler kunder leder till fler medarbetare och att få fler att stanna kvar och samtidigt locka tillbaka hemvändare är viktigt. Här kan ni läsa mer om invigningen och projektet!

Vad är Hej Piteå?

Här på bloggen fyller vi hela tiden på med nya reportage om saker som händer i Piteå, allt från djuplodande personporträtt till tips på utflyktsmål. Vi finns också på Facebook och Instagram. Besök och följ oss för att själv bilda dig en uppfattning om innehållet. Ambitionen är att finnas till för utflyttade, inflyttade och boende i Piteå. Våra kanaler fylls på med vardagsberättelser om personer som bor här, har flyttat härifrån, funderar på att flytta tillbaka, eller nyss adressändrat till Piteå. Innehållet kan vara alltifrån nyheter inom krog, nöje, kultur och trender till härliga personporträtt och tänkta jobbsatsningar. Genom att göra detta tror vi att fler väljer att flytta till Piteå och att tala gott om Piteå, något som gynnar oss alla.

Vi som skriver

Det är Eva Lestander och Zandra Klasson på byrån LAB som fyller kanalerna med innehåll och information. Tipsa oss gärna om vad du helst skulle vilja läsa om, du kanske själv sitter inne på en spännande historia som bara väntar på att få bli berättad? Hör av dig så bokar vi ett möte.

Ps. Tagga gärna era favoritbilder på Instagram med #hejmittpiteå för chans att få bilderna delade 💕

 

Bilden är från lanseringen av Hej Piteå. Med på bilden är: Sebastian Sandsten VD Piteå-Tidningen, Daniel Fåhraeus VD PiteEnergi, Gunnar Eikeland VD Sparbanken Nord, Zandra Klasson projektledare/innehållsproducent Hej Piteå.