Pepparkakshuset med extra allt!

 

Förra veckan gick Svensk Fastighetsförmedling Piteå ut med säljstarten av Pepparkakstallen, ett samarbetsprojekt mellan Svensk Fast Piteå, Lindbäcks Bygg och Ekbergs konditori där man som privatperson eller företag kan köpa en lägenhet eller företagslokal för ett gott ändamål.

”Istället för julklappar till familj, vänner, kunder och leverantörer anordnar vi en försäljning av samtliga lägenheter i Pepparkakstallen. Självklart finns det även kontor och industrilokaler för företag om de vill köpa det. Fördelen med pepparkakshus är att det lätt kan byggas ut efter behov.” skriver mäklaren Joakim Norberg på Svensk Fast Piteås hemsida.

Svensk Fastighetsförmedling har haft ett samarbete med Barncancerfonden under en lång tid och har gjort insamlingsrajder mer eller mindre varje år och totalt har alla kontor hittills samlat in 8 913 300kr.  Just det här med pepparkakshus är det också flera inom Svensk Fast som gör och man väljer själv vad man vill bygga. I Piteå har det varit olika objekt sedan 2014 då första huset byggdes, då var det Piteå Stadshotell som porträtterades.

Pepparkakshuset Svensk fastighetsförmedling Piteå
Foto: Anton Eriksson, Svensk Fastighetsförmedling Piteå

”2016 byggdes Kust hotell och nu i år kändes det självklart att bygga Tallen, eftersom inflyttningen just har påbörjats och att det har varit ett stort allmänt intresse för det under byggtiden såklart”, säger Anton Eriksson, fotograf på Svensk Fastighetsförmedling Piteå.

Vad har ni för mål med årets insamling?

”Drömmen är att ge Fastghetsförmedlingen i Norrköping en rejäl utmaning, de är riktigt duktiga på att samla in pengar genom sina pepparkakshus, men i år hoppas vi att Piteborna kan ge dom en match! Vi gör ett storstilat pepparkaksbygge för att sticka ut ur mängden och det fina med pepparkakshuset är att det finns obegränsat med lägenheter att köpa för att kunna bidra med så mycket som möjligt. Så alla kan verkligen vara med!” fortsätter han.

Just nu är det 14 privatpersoner och ett 15-tal företag som köpt lägenheter och företagslokaler, men intresset är stort och det kommer nog bli fler innan insamlingen avslutas den 18:e december tror Anton och Joakim, som varit i kontakt med flera av Piteås företagare.

”Alla som köper en lägenhet tackar vi genom att namnen får synas i vårt skyltfönster bredvid pepparkakshuset, och går man in som företag så får man (förutom att synas i skyltfönstret) även synas med företagsnamnet på en helsida i Piteå-Tidningen när vi tackar alla som har bidragit till insamlingen. För 1000kr är det en bra exponering för sitt företag, dessutom gör man det ju för en god sak. Win-Win helt enkelt”, menar Joakim & Anton.


Foto: Anton Eriksson

Ekbergs konditori som har byggt de senaste två husen tycker att det är fantastiskt roligt att få vara med på en sån här grej. Konditorn Sara Nilsson berättar att det tog totalt 14 timmar att bygga årets hus och att det har byggts efter arbetstid under kvällar och helgdagar. Hennes pappa har byggt stommen till huset i trä och dragit in ljus. Barnen har varit med och pyntat hela huset med godis och sonen Milton har gjort godisträdgården.

Sara Nilsson med dotter, jobbar på Ekbergs konditori
Sara Nilsson med dottern Dahlia. Foto: Zandra Klasson

Pepparkakshuset från Ekbergs konditori
Utsökt pyntat och glaserat av Saras barn får man ändå lov att säga! Foto: Anton Eriksson

Det färdiga huset bärs fram och ställs i skyltfönstret av Sara Nilsson och Michael Bieri från Ekbergs konditori. Foto: Anton Eriksson

Just nu står huset hos fastighetsförmedlingen, men kommer flytta in hos Lindbäcks Bygg när försäljningen är avslutad. Hur länge den får stå där är dock oklart, kanske tills den mort´n opp helt enkelt 🙃

Vill du också köpa en lägenhet eller företagslokal? Kanske en julklapp till den som redan har allt?

Lägenheterna som säljs är:
1:or för 100kr/st
2:or för 200 kr/st
3:or för 300 kr/st
Företagslokaler från 1000 kr/st till hur mycket man själv vill köpa för.

Här kan du läsa den sköna objektbeskrivningen av huset och hur du köper en lägenhet. Pengarna kommer till de riktiga hjältarna, barnen som kämpar mot cancer. Hela köpeskillingen landar direkt på Barncancerfondens konto ❤️