Vandra med Top of Piteå och besök 10 toppar samtidigt som du har chans att vinna fina priser. Top of Piteå är en aktivitet från Magasin Silvervägen i samarbete med Piteå-Tidningen och Piteå turistcenter. Aktiviteten pågår mellan 31/5 och 30/9 2019, och uppgiften går ut på att besöka de toppar som anges på kortet.

Idén med att gå på tio utvalda toppar i Norrbotten och därefter delta i vinstdragning, startade 2012 i Arjeplog av initiativtagaren Maria Söderberg. En driven fotograf från Arjeplog som gick gymnasiet i Piteå innan det blev växelvis boende i Stockholm och på en udde i Arjeplog. Namnet blev ”Top of Arjeplog” där deltagare varje år tipsas om att utmana nya toppar. Toppvandring finns även i Arvidsjaur, Älvsbyn och Stockholm. Tanken med ”Top of” är att kombinera naturupplevelser med historia samtidigt som man tränar sin orienteringsförmåga.

Maria Söderberg Top of Piteå
Maria Söderberg, Magasin Silvervägen. Foto: Ann-Charlotte Sjaggo

Eliasleden och LarssonbergetUtsikt från Larssonberget, ca 140 meter ö.h.

Den 1:a maj drar Top of Piteå igång igen med sina härliga vandringar runt om på bergen i Piteå. Första berget ut blir Gölaberget i Lillpite tillsammans med Åsa Ivarsdotter. Läs mer om det här!

Såhär funkar Top of Piteå:

Köp kortet på Piteå Turistcenter. Pris 250 kr (för PT-prenumeranter 200 kr och gratis för dig under 15 år). Vandra sedan uppför några eller alla bergen som anges i kortet när det passar dig. Gemensamma vandringar anordnas även av Top of Piteå om man hellre vill vandra i grupp. Vandringen sker per fot både upp och ned. Senast 2 oktober 2019 ska kortet lämnas in med notering om vilka toppar man har besökt. En person (vem som helst) måste intyga att du har gjort toppen. Alla som har besökt och antecknat minst tre toppar, deltar i utlottning av priser. (Glöm inte att skriva in ditt namn och uppgifter på baksidan av kortet för att vara med i utlottningen.)

Vill du göra samma sak fast i Stockholm? Bestig höjderna i Stockholm och vinn en hotellnatt!

Top of Stockholm Trekking & History pågår 19 januari – 30 juni samt period två 1 juli – 31 december. Uppgiften går ut på att besöka de höjder som anges och det genomförs även gemensamma vandringar. Nästa vinstdragning sker 1 juli och förstapriset är en hotellnatt på Kraja Hotell i Arjeplog. Info och köp av kortet finns HÄR.

Text och foto (när inget annat anges): Zandra Klasson