När sommaren är i antågande dukar festivalarrangörerna AnnaCarin och Roger upp till kalas. Ungefär samtidigt som syrenerna blommar i Piteå är det dags för Festspelen att gå av stapeln, på de olika scenerna bjuds det på musik för alla smaker. Så avsätt tid i kalendern för musikfesten för dig och alla dina vänner. Kalaset drar igång den 15 juni, välkommen!

Årets upplaga av Festspelen i Piteå bjuder på akter av Maja Kristina, Peter Nordahl, Smith and Thell, Oddjob, Rebecka Törnqvist, dessutom talangvinnaren Micke Holm, bara för att nämna några. Programmet är som vanligt späckat och konserthuschef Roger Norén berättar:

­Att skapa helhetsupplevelser, där mötet mellan artisten och publiken blir optimalt är den överordnade drivkraften för oss festivalarrangörer. Under Festspelen har du chans att blanda olika typer av konserter hejvilt. Stanna upp och ta chansen att prata och mingla med andra musikälskare och glöm inte bort att njuta.

En akt som helt klart sticker ut är något så ovanligt som en yogaklass till tonerna av mäktiga Orgel Acusticum.

De minsta festivalbesökarna får också sitt när Jazzoo intar scenen. De bjuder på en föreställning med musik och film där varje scen och djur har fått sitt eget sound och stämning. Kom i tid till föreställningen för här kan de minsta pyssla och fika innan djuren tar plats på scenen.

Varje sommar anordnar Framnäs folkhögskola i Piteå Sommarakademi tillsammans med Musikhögskolan i Piteå och Festspelen i Piteå. Alla lektioner som eleverna tar är öppna för besökare, det är bara att komma förbi och lyssna. Restaurangen på Framnäs dukar upp till lunch klockan 12 och klockan 13 kan man lyssna på en konsert. I år kommer Peter Mattei och ger en mästarkurs i sång. Cellisten Andreas Brantelid besöker Piteå och Framnäs och samma gäller för violinisten Sten-Johan Sundling.

Missa inte heller när Sveriges ungdomskör under ledning av Erik Westberg uppträder. Kören består av 32 ungdomar mellan 16 och 25 år som alla har en bred erfarenhet och ett stort intresse för körsång.

­Under Festspelen kommer vi att framföra ett blandat program med verk av bland annat Jan Sandström, Wilhelm Stenhammar och Veljo Tormis. Det blir en väldigt fräsch klang och mycket energi. Du kommer att ha ett leende på läpparna när du går från vår konsert lovar Erik Westberg.

Kombinera musik och god mat genom att boka bord på Restaurang 2Kök. På restaurangscenen uppträder jazztrollet Claes Janson och Norrbotten Big Band. Därefter håller restaurangen öppet, sen blir det blues med Ronny Eriksson och Leo Holmberg.

Missa inte musikfesten med spännande artister och Pitebornas varma värdskap. Det är så musikalisk magi skapas! Läs mer på Festspelens webb.